onsdag 29 oktober 2014

Är det Hallaven idag?

Efter besök & lite ledighet förra veckan går vi denna veckan på Holiday Club på skolan för att det ff är Halfterm (som 2 veckors novemberlov). Vi älskar Holiday Club!!! Där får man umgås med barn från olika klasser på skolan PLUS att vi bakar & gör pyssel inför Halloween. Vi ser verkligen fram emot Halloween & Norah frågar varje dag när mamma hämtar om det är Hallaven idag. 
Vi har utvecklats mycket i språket & pratar båda på skolan med både kompisar & lärare. Theo har full koll på vad som är svenska & vad är engelska. Norah blandar ihop mkt & avslutar ofta en svensk mening på engelska (då blir hon rättad av Theo ;))
Här är några av våra alster som vi trappat upp med inför Halloween. Självklart tänker vi oxå fira Allahelgons dag på lördag med att tända en speciell lykta men inte på någon grav.
Igår kom vi hem & karvade ur en pumpa. Vi googlade tillsammans & kom överens om hur den skulle se ut.
Eftersom vi inte direkt har några grannar & vårat hus inte syns från någon väg, tror vi inte att barnen ser vår lykta på fredag & kommer för att "trick or treata" (bus eller godis). Så vi åker till vänner som bor tätt intill sina grannar istället :))
Vi har bla gjort spöken på Holiday Club.
Här har vi övat på hur kladdkakan ska se ut med florsocker på, som vi tar med på fredag då vi ska till våra vänner Dari & Eden för att knacka runt på deras grannars dörrar för att få godis.
//T&N

PS. Även torsdag morgon började med pyssel inför Halloween. Vi ritar läskiga teckningar som vi ska ge dem som vill ha trick (bus).


2 kommentarer:

Anna-Lis sa...


Trevligt att ni gör så mycket roliga saker. Vi tänder ljus på tant Agdas grav i kväll, en tant som vi kände som inta har några närstående. Sedan är det orgelkonsert i kyrkan. Ha en trevlig helg.Roligt att ni fått nya vänner.
Kram farmor

Bengt-Ivan sa...

Så roligt att höra om er utveckling, och att ni kan och vågar prata engelska. Kommer just från en orgelkonsert med musik, som passar den här helgen.